
Gruppe 1 lager til en flaske med standard løsning (lunket vann, gjær og sukker) og en flaske med kaldt vann og gjær.
Gruppe 2 lager til en flaske med standard løsning og en flaske med kokvarmt vann og gjær
Gruppe 3 lager til en flaske med standard løsning og en flaske med lunka vann med masse sukker og gjær
Gruppe 4 lager til en flaske med standard løsning og en flaske med lunka vann med masse salt og gjær
Vi såg at gjærsoppen utviklet gass ved å spise sukker i lunket vann.
Gjær er en levende sopp. Som alt annet trenger gjærsoppen mat, vann og oksygen. I en deig får gjærsoppen mat fra stivelsen i melet, vann får den fra deigvesken, og oksygen får den ved at deigen blir knadd. Gjær puster ut karbondioskyd. Gassen gjør at deigen hever en del. I tillegg til mat, vann og oksygen trenger gjærsoppen en tempratur på 28 til 38 grader. Gjær trives best ved en tempratur på 37 grader(kroppstempratur), og dør hvis det blir over 50 grader
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar